Eesti Looduse fotov�istlus
2005/6



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
EL küsib EL 2005/6
Kuidas läheb viieaastasel KIKil?

11. mail tähistas keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) oma viiendat aastapäeva. Nüüdseks on KIKist kujunenud juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja ning keskkonnaprojektide arendaja. Oma töös lähtub KIK riigi keskkonnapoliitikast ja keskkonnategevuskavast ning kasutab riigieelarve, Euroopa Liidu struktuurifondide, välisabi programmide ja laenuraha.

Alustasime 2000. aastal oma eelkäija Eesti keskkonnafondi töö jätkajana. Vähem kui poole aasta pärast otsustas KIKi nõukogu, et KIKist saab Euroopa Liidu (EL) eelstruktuurivahendi ISPA keskkonnaprojektide rakendusüksus. Mõni aeg hiljem hakkasime vahendama keskkonnaprojektide kaasrahastamiseks mõeldud Eesti Vabariigi riigigarantiiga laene välispankadelt. Esimene oli Põhjamaade investeerimispanga laen. Pärast Eesti liitumist ELiga sai KIK ülesande korraldada ka Euroopa regionaalarengu fondi abirahade vahendamist keskkonnaprojektidele. Selline areng tähendab suurenenud töömahtu ja vastutust, seega ka meeskonda. Oleme kliendikeskene kogemuste ja oskustega organisatsioon, peame võimaldama oma klientidele ja partneritele parimat koostööd.

Oma klientidelt soovime selget ettekujutust, mida nad tahavad teha ja milliseid tulemusi loodavad saavutada. Et projekti tulemus oleks jätkusuutlik, on vaja analüüsida ka alternatiive ja finantsmajanduslikku poolt. Iga keskkonnainvesteering peab parandama piirkonna elanike elukvaliteeti. Ka rakendusuuringute tegijale peab olema selge, milleks seda tööd vaja on ja kuidas tulemusi edaspidi rakendada.

Loodame saada investeeringutaotlusi, mis on nii sisuliselt kui ka vormiliselt hästi läbi mõeldud, nii et pärast positiivset vastust suudetaks kohe tööle asuda. Usume, et meie kliendid mõistavad KIKi korrektsuse ja täpsuse nõuet, sest meie peame tagama keskkonnainvesteeringute eesmärgipärase kasutamise. Kaugem eesmärk – puhtam elukeskkond – on meil ju kõigil üks.

Koos oma partnerite ja klientidega suudab KIK kindlasti täita oma missiooni: hoida elukeskkonda tervemana, loodust puhtamana ning väärtustada jätkusuutlikku arengut.



Kalev Aun
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012