Eesti Looduse fotov�istlus
2006/6



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Poster EL 2006/6
Kobrastel külas

Ühel kenal maikuuõhtul otsustasin minna Emajõe äärde konni pildistama. Kahjuks ma neid ei kuulnud ega näinud. Tuttav konnade elupaik oli raskete masinate ja koppadega täielikult hävitatud kas kaabli- või torutööde tõttu.

Kõndisin siis jõeäärt mööda edasi, kuni märkasin vees ujuvat koprapead. Olin neid muidugi varemgi siin ujumas näinud, aga lähedale polnud saanud. Õnneks ujus kobras minupoolsele kaldale. Hakkasin talle lähemale hiilima, lõpuks sain läbi kaldapealse pajuvõsa loomale umbes kolme meetri kaugusele, ise ärevalt mõeldes, et kuna ta nüüd vette sööstab.

Alguses ei suutnud ma uskuda, et kobras mind nii lähedale lasi. Mul ei olnud mingisugust varjet. Kuid kopraonu lasi noortel pajuvõrsetel hea maitsta. Kui olin aru saanud, et kobras ei lase ennast minust segada, nägin vastaskaldal veel kolme kobrast tegutsemas. Kuna päike oli juba loojunud ja hakkas hämaraks minema, polnud enam mõtet pildistada. Mõtted olid pigem järgmise päeva õhtus – plaan uuesti tulla ja juba teisele poole kallast.

Järgmistel päevadel tulid koprad kindlal kellaajal välja toimetusi tegema, sealhulgas oma territooriumi märgistama ja kõige värskemaid ning küllap magusamaid pajuoksi krõmpsutama. Minust nad jällegi suurt välja ei teinud, ilmselt seetõttu, et olin vagusi, jäädvustades ainult aeg-ajalt parimaid hetki. See lisas mulle meelekindlust, et siia saab muudkui tagasi tulla ja koos kobrastega õhtupoolikuid veeta.

Iga päev, mil ma kopraid pildistasin, nägin midagi uut ja huvitavat ning sain seetõttu üha paremaid kaadreid, mille üle on mul väga hea meel.

Tehnikast kasutan Canon EOS 350D ja vana head Tair-3C. Pildistamisega hakkasin tõsisemalt tegelema sellest ajast saadik, kui sain kätt proovida isa fotoaparaadiga Minolta X-300 – ligi seitse aastat tagasi. Vahepeal pildistasin ka Zenidiga ning tänavu kevadel läksin üle digikaamerale.



Janar Kull
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012