Eesti Looduse fotov�istlus
2007/7



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Poster EL 2007/7
Uitamise õndsus

Olen linnalaps, keda vanavanemad õnnistasid suvekoduga maalilise Selja jõe ääres. Maal veedetud suved, seenelkäigud ja saunatamised lapsepõlves ja hiljem teisemelisena salajased õhtused jalutuskäigud üksi niitudel, metsas ja mere ääres on kujundanud hinge sedavõrd, et loodusest pikalt eemal olla on raske. Aja jooksul on see tore tõbi süvenenud. Usun, et suurima osa oma ülikooliteadmistest olen omandanud vabas õhus, selg vastu puutüve või kivi ning nina raamatus. Pikad jalutuskäigud loodusesse kujunesid esmatähtsaks kurbadel aegadel, kui oli vaja oma hing jälle terveks saada.

Terve hingega tuli aga uus tung: lummav silmailu oli vaja kuidagi purki panna, talveks sisse teha, et pimedal ja külmal ajal end sellega kosutada. Seda loomulikult alateadlikult. Seega liitusid minuga maalimistarbed ja varsti ka odav fotoaparaat. Esimesed pildid tegin selleks, et ka külmal ajal midagi maalida oleks: fotolt maalida oli lihtsam kui mälupildilt. Nii sattusin poolkogemata fotoaparaadi kütkesse. Nüüdseks on pildistamisest saanud üks mu armsamaid tegevusi ja teine töö. Pildistan põhiliselt abstraktse sisuga kujundpilte nii loodusest kui ka mujalt. Põnevaimad fotod jõuavad suures formaadis ja pildiraamis näitustele ning inimeste seinale.

Olen uitfotograaf. Armastan sihilikult sihitult ringi lonkida, unistada ja vahel otsekui kogemata märgata midagi erilist. Tore on päeva lõpuks kanda koju head saaki – õnnestunud võtteid ja elamusi. Kuid eriti kerge on kanda tühja seljakoti kergust – vabadust. Peamine on see, et on olnud ilus päev, võimalus mõtelda mõned umbsed mõtted selgemaks, mõned lõpuni, mõned algusse tagasi. Meditatiivne tee, mille ajal võib kuulda klõpsu ja võib ka mitte kuulda. Kõige parematel hetkedel tunned samasugust vaikset helgust, kui ostad pimenevas õhtus lillemüüjalt viimase kimbu lilli ja ta võib koju minna, nagu sa isegi oled koju jõudnud oma südames.


Harilik heinputk on pildistatud suveõhtul Kalvi mõisa lähistel Kodaki E100VS slaidile. Tehnika: Canon EOS ELAN, Tamron AF Macro 90 mm f 2,8. Praegu pildistan põhiliselt kaameraga EOS 5D ja objetiividega Canon EF 24–105 f 4, Canon EF 17–35 f 2,8, Tamro AF Macro 90 mm f 2,8, Canon EF 70-200 f 4.



Kaari Saarma
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012