Eesti Looduse fotov�istlus
2010/11



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Eesti Loodus
Kroonika EL 2010/11
Fotovõistluse „Märka mind!” võitjatele jagati auhindu

22. oktoobril sai Tartumaal Waide motellis joone sai alla järjekorras juba neljas Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse (VVV SA) fotovõistlus „Märka mind!”.
Tillukese, aga tegusa sihtasutuse korraldatud võistluse siht ongi eelkõige juhtida piltnike tähelepanu kõigele tillukesele looduses, „olgu need siis putukad, linnud, loomad, taimed, seened, marjad, lehed või midagi täiesti eriskummalist,” nagu on öeldud VVV SA pressiteates. „Oluline oli, et see, mida pildistati, vajas eraldi märkamist.”
Võistluse populaarsuse pidevat kasvu pole pärssinud seegi, et tänavu sai esimest korda osaleda ainult interneti teel: traditsioonilise koosseisuga þüriil – meie loodusfoto korüfeed Arne Ader ja Urmas Tartes – tuli seekord üle vaadata juba 818 fotot ehk 201 fotot rohkem kui eelmisel aastal. Osalejate arv oli suurenenud lausa ligi kaks korda: 184 huviliseni. Korraldajate heameeleks oli piltnikke juurde tulnud just kahes nooremas vanuserühmas.
A-vanuseklassis, kuni 11-aastaste hulgas meeldis þüriile kõige rohkem Uku-Martin Pani pilt „Liblikapojad”. Pilte said hinnata ka kõik VVV SA veebilehe lehitsejad. Enim hääli, 678, kogus noorimate seas Mikk-Martten Meema foto „Uhke nirk”.
B-vanuseklassis (12–16-aastased) sai esimese preemia Merily Salura meeleoluka fotoga „Nüüd sa mu käest ei pääse”, millelt jääb mulje, nagu ajaks mesilane täksi taga. Internetihääletajad eelistasid 342 häälega Aldo Rääbise fotot „Roided”.
C-vanuseklassis (üle 17-aastased) võitis Eve Chamkhi, foto allkiri „Kohtumine sisalikuga”. Internetis kogus suurima häältehulga (189) Anneli Rääbis pildiga „Punane on moes”.
Võistluse peaauhind läks Ida-Virumaale Iisakusse. Selle võitis hooghännafotoga „See on minu karjamaa” Rivo Tarum. Toredaks traditsiooniks on saanud, kui võidutöö vähegi võimaldab, trükkida see võistluse T-särgile. Tänavugi olid auhindade seas aukohal Rivo Tarumi piltidega särgid.
Mitu osalejat said auhinnaks oma fotoga tassi – ka see on üks VVV SA fotovõistluse omapärasid. Nende hulka kuuluvad veel toredad meened: iga võistluse lõpuüritusele tulnu võis kinkide laualt kaasa võtta võistlusfotodega postkaarte ja kalendreid-järjehoidjaid.
Kõiki auhinnasaajaid saab vaadata võrgupaigast http://www.vvvs.ee/failid4/Auhinnapiltide%20tabel.pdf.
Fotovõistlust toetasid Leader Eesti programm, KIK ja Eesti kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.



Loodusajakiri / www.vvvs.ee
28/11/2012
26/11/2012
05/10/2012
09/07/2012
26/06/2012
26/06/2012
22/05/2012