Eesti Looduse fotov�istlus
2011/11



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Veebivalvur EL 2011/11

Lindude tapatalgud Küprosel
Võrgulehel www.gopetition.com/petitions/call-for-action-against-illegal-bird-trapping-in-cyprus.html kutsutakse üles protestima rändlindude massilise püügi vastu Küprosel.
Põhiliselt väikesi laululinde püütakse loorvõrkude ja liimipulkade abil toiduks: neist valmistatakse kohalikes restoranide seadusega keelatud delikatessi ambelopoulia’t. BirdLife Cyprus peab oma veebilehel www.birdlifecyprus.org/ tapatalgute üle täpset arvet: mitu isendit on alates 1.
  • Loe edasi...

  • Teavet nobelistide ja Nobeli preemia kohta
    Võrgupaik www.nobelprize.org on parim koht, kust saada igakülgne ülevaade sellest, kes ja mille eest sai tänavu maailma mainekaima teadusauhinna.
    Meenutame, et keemiaauhind määrati Iisraeli teadlasele Daniel Shechtmanile, füüsikas jagavad preemia Saul Perlmutter, Brian Schmidt ja Adam Riess, füsioloogia ja meditsiini alal aga Bruce Beutler, Jules Hoffmann ja otse auhinna välja kuulutamise eel surnud Ralph Steinman.
    Nobeli kirjandusauhinna saab Rootsi poeet Tomas Tranströmer, rahupreemia jagavad naisõiguslased Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee ja Tawakkul Karman ning majanduspreemia Thomas Sargent ja Christopher Sims.
  • Loe edasi...

  • Ujuv Hollandlane alustas
    Võrgupaigast www.youtube.com/watch?v=tckW5eDvTUA saab vaadata videot amfiibbussi sõidust Schipholi lennujaama ja Amsterdami vahel, millele Madalmaade taristu- ja keskkonnaministeerium andis hiljuti pärast pikka kaalutlemist loa alustada.
    Nüüd teeb buss päevas kolm, sobivate ilma- ja veeolude korral ka neli ringi. Laevafirmale Lovers kuuluv buss läks maksma 2,5 miljonit eurot; sõidupilet maksab 39 eurot.
  • Loe edasi...
  •  

    28/11/2012
    26/11/2012
    05/10/2012
    09/07/2012
    26/06/2012
    26/06/2012
    22/05/2012