Eesti Looduse fotov�istlus
2012/12



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Kroonika EL 2012/12

Tänavune hiie sõber on Marju Kõivupuu
24. novembril toimus Tartus Eesti kirjandusmuuseumis viiendat korda Maavalla koja hiie väe tunnustamissündmus.
Esmalt tõmmati joon alla tänavusele, maausuliste ajaarvamise järgi 10225.
  • Loe edasi...

  • KIK toetab säästva transpordi arendamist
    Keskkonnainvesteeringute keskus avas 1. novembril Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist rahastatava säästva transpordi arendamise esimese taotlusvooru, mille eelarve on ligi 19 miljonit eurot.
    Säästva transpordi taristu arengut ja uuendamist toetatakse seetõttu, et kaitsta paremini välisõhku.
  • Loe edasi...

  • Tartu uue loodusmaja juurde rajatakse kaunis park
    Tartu Lille tänavale ehitatava loodusmaja ja loomemajanduskeskuse vahelisel alal korrastatakse umbes 9000 ruutmeetrit pargiala, kuhu rajatakse jalgteed, valgustus, lastemänguväljakud ja rohkelt väikeehitisi.
    Lille 10 ja Kalevi 13/15/17 asuvasse parki ehitatakse päikesekell ja vaateplatvorm, peale kiikede, liivakastide ja karusselli rajatakse pargialale ka seikluspark ja veesilm ning loodusliku kattega jalgteed.
    Pargi rajamine läheb maksma 313 450 eurot. Töö teeb Merko Tartu, kes esitas Tartu loodusmaja pargi heakorra ja haljastuse avatud riigihankele soodsaima pakkumuse.
  • Loe edasi...

  • Hiiumaal hakatakse taas liha töötlema
    Hiiumaal on 20-aastase pausi järel taas võimalik liha töödelda: värskelt valminud Vaemla tootearenduskeskuses saavad kohalikud talunikud ja lihatootjad tellida tapa-, lõikamis- ning pakendamisteenust.
    Lammaste ja lihaveiste karjatamine Hiiumaa poollooduslikel kooslustel on märkimisväärse tähtsusega: kui seal ei karjatataks loomi, siis need alad võsastuksid ja kaoksid nii mõnegi haruldase linnu- ja taimeliigi väärtuslikud elupaigad. Ilma kohaliku väike-lihatööstuseta oli Hiiumaa loomakasvatajatel, eriti lambakasvatajatel, väga keeruline pakkuda saarel hiidlastele ja turistidele kohalikku liha.
    MTÜ Hiiu Veis ja Lammas juhatuse liikme Omar Jõpiselja sõnul oli eesmärk „luua kaasaegne ja säästliku lihatootmisbaasiga tootearenduskeskus, mille baasil hakkaks arenema kohapealne lihatöötlemine, sh.
  • Loe edasi...

  • Villa Tammekann valiti rahvusvahelise tähtsusega hoonete sekka
    Tartus Tähtveres asuv Tammekannu villa, mille on projekteerinud Soome arhitekt Alvar Aalto, arvati portaali The Iconic Houses rahvusvahelise tähtsusega ehitiste nimekirja.
    1932.
  • Loe edasi...
  •  

    28/11/2012
    26/11/2012
    05/10/2012
    09/07/2012
    26/06/2012
    26/06/2012
    22/05/2012