Eesti Looduse fotov�istlus
2011/08



   Eesti Looduse
   viktoriin




   AIANDUS.EE

Veebivalvur EL 2011/08

Talgulised tohterdavad loopealseid
Eestimaa looduse fondi (ELF) tänavusuvised talgud on enamjolt mõeldud väärtuslike loopealsete taastamiseks.
Loopealne on liigirikas pärandkoosluste tüüp, mida leidub vaid Eesti, Rootsi ja Venemaa üksikutes paikades õhukesel paepealsel lubjarikkal mullal. Enim on neid just Lääne-Eesti ja Ida-Rootsi saartel.
Suurim oht loopealsetele on kinnikasvamine kadakatega; pärast karjatamise lõppu juhtub see võrdlemisi kiiresti.
  • Loe edasi...

  • Keskkonnaministeeriumi uudised internetist
    Ilmunud on keskkonnaministeeriumi uus elektrooniline uudiskiri (juuli 2011), mille leiate aadressilt http://www.envir.ee/1172460.
    Seekord on juttu tulumaksuseadusest, mis loob erikorra väikemetsaomanikele, Kohtla-Järve ja Kiviõli poolkoksimägede sulgemisest, Eesti-Vene koostööst piiriveekogude kaitsel ja jäätmetest. Tavapäraselt leiab uudiskirjast ka viiteid uutele keskkonnaõigusaktidele, kooskõlastamisel olevatele lubadele, algatatud keskkonnamõju hindamistele jne.
    Kõik seni ilmunud keskkonnaministeeriumi e-uudiskirjad asuvad aadressil http://www.envir.ee/uudiskiri.
  • Loe edasi...

  • Jahiulukite seisund aastal 2011
    Keskkonnateabe keskuse (KTK) jahiulukite seire aasta koondaruanne on kättesaadav aadressil http://www.keskkonnainfo.ee/failid/ULUKITE_SEIREARUANNE_2011.pdf.
    Aruandes antakse eri seireparameetrite analüüsi põhjal hinnang kõikide ulukimetajate populatsioonide seisundis toimunud muutustele ning jagatakse jahimeestele küttimissoovitusi alanud jahihooajaks, säilitamaks asurkondade elujõulisus ja liikidevaheline tasakaal.
    Suurenenud on punahirvede ja põtrade arvukus, endiselt arvukad on metssiga ja kährik. Järsemat langustendentsi näitab metskitse ning laugemat jäneste ja ilvese hulk.
  • Loe edasi...

  • Eurooplased sõdivad müraga
    Võrgupaigast www.eea.europa.eu/themes/noise/the-european-soundscape-award saab uurida, kuidas osaleda järjekordsel üleeuroopalisel müra vähendamise võistlusel.
    Projekte ja algatusi selle kohta, kuidas vähendada müra ja suurendada inimeste teadlikkust müra tervisemõjudest, oodatakse kuni 2. septembrini.
  • Loe edasi...

  • Ökoloogiaajakiri esitleb linnu-uuringuid
    Võrgupaigast http://www.kirj.ee/18640 on alla laetavad ökoloogiaajakirja Estonian Journal of Ecology (EJE) erinumbri artiklid. EJE erinumber on pühendatud Eesti ornitoloogiaühingu (EOÜ) 90.
  • Loe edasi...
  •  

    28/11/2012
    26/11/2012
    05/10/2012
    09/07/2012
    26/06/2012
    26/06/2012
    22/05/2012